Muzikale vorming


Naast muziektherapie bestaat er ook de mogelijkheid om workshops of muzikale vorming te volgen. Ook hierbij is muzikale ervaring niet nodig. Plezier in het musiceren staat centraal. Door middel van solo- en samenspel wordt er gewerkt aan creativiteit, improvisatie, interactie en muzikaliteit. Over specifieke wensen kan altijd overlegd worden.

Caloroso werkt in kleine groepjes van ongeveer vier kinderen zodat ieder kind voldoende aandacht krijgt. Bij te weinig aanmeldingen gaat een groepje niet of later van start.


Muziekgroep voor kinderen met autisme

Caloroso is gestart met een muziekgroep voor kinderen met autisme. Vier enthousiaste kinderen die toevallig ook autisme hebben komen met hun ouders samen om muziek te maken bij Caloroso. Ze spelen op trommels, harp, lier, rammelbanaan, de kikkerrasp en nog veel meer. Dit groepje zit in ieder geval tot de zomervakantie vol. Wil je ook meedoen met een muziekgroepje? Geef je dan alvast op bij Caloroso. Als er genoeg aanmeldingen zijn, start er een nieuwe groep op woensdagmiddag.

Caloroso wil ook muziekgroepen starten voor kinderen met een andere handicap of beperking zoals voor kinderen met Down of kinderen met een meervoudig complexe handicap (mcg). De groepjes zullen klein zijn: 3 a 4 kinderen met een ouder of begeleider. Zo is er voldoende aandacht voor ieder kind. De sfeer is ontspannen en gezellig. Geef je interesse door of stel je vraag via info@caloroso.nl.


Gezocht: ouders met baby's en peuters voor proefcursus muziek

Binnen Caloroso ga ik een nieuwe cursus aanbieden voor baby's en hun ouders en voor peuters met hun ouders. Hiervoor zoek ik mensen die voor gehalveerd tarief mee willen doen met deze proefcursus en feedback willen geven.

Jullie leren liedjes en muzikale spelletjes die je thuis kunt blijven doen. Dat zijn bij baby's liedjes met beweging, aanraking en interactie tussen ouder en kind. Voor peuters worden de spelletjes wat actiever, uitbeelden van het liedje en spelen op instrumenten. Er worden bekende en door mijzelf geschreven liedjes gebruikt. Een verzoeknummer kan natuurlijk ook altijd.

Geplande dagen zijn woensdag of vrijdag.
Het gaat om 8 keer een half uur voor € 24,- (i.p.v. € 48,-)
Vragen en aanmelding via info@caloroso.nl of 06-28887794


Muzikale vorming voor kinderen van 6 tot 11 jaar

Maak op een speelse manier kennis met muziek en verschillende instrumenten. Hoe klinkt regen op de trommel? Hoe speel je samen zonder bladmuziek? Wat kan ik eigenlijk allemaal zelf al?

Tijdens de cursus ontdekken kinderen hoe leuk muziek maken is en dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Er zijn verschillende makkelijk te bespelen instrumenten zoals harp, lier, fluiten, trommels, psalter en de eigen stem.

Tot de zomervakantie start er geen nieuwe groep. Je kan je al wel opgeven voor het nieuwe schooljaar.

Neem met vragen en voor aanmelding contact op.

Caloroso streeft naar kleine groepjes ingedeeld naar leeftijd. Afhankelijk van de aanmeldingen wordt de cursus gegeven in één groep van 6 tot 11 jaar of meerdere groepjes.


Muzikale vorming voor kleuters 4-5 jaar

Kom spelen bij Caloroso en ontdek hoe leuk muziek is! We zingen, dansen en spelen. We doen muzikale spelletjes en maken kennis met verschillende instrumenten zoals harp, liertje en trommels.

Tot de zomervakantie start er geen nieuwe groep. Je kan je al wel opgeven voor het nieuwe schooljaar.

Voor alle cursussen geldt dat deze alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen.