De therapeut


Wie is de muziektherapeut?

Foto van Rozemarijn

Rozemarijn Verhoeven was al jong met muziek bezig. Ze wilde vanaf haar derde jaar al harp spelen en begon hiermee toen ze vijf was. De Keltische volksmuziek, klezmer, jazz en improvisatie inspireren haar.

In Berlijn werkte ze met vluchtelingen tijdens een Europees Vrijwilligersjaar. In Groningen begon ze met de studie geschiedenis aan de universiteit maar stapte over naar de studie muziektherapie. Ze liep stage op diverse basisscholen, op een PAAZ (psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis), bij een zelfstandig gevestigde muziekagoog en bij Huize Thomas; kinderdagcentrum voor kinderen met een (meervoudige) beperking. In 2007 studeerde ze af als kunstzinnig therapeut muziek aan de Academie de Wervel in Zeist. Met de EAMTS (European Association for Music Therapy Students) werkte ze in Mostar in Bosnië-Herzegovina met Roma tienermeisjes, volwassenen met uiteenlopende handicaps en weeskinderen met ernstige gedragsproblemen.

Rozemarijn is vanaf haar geboorte slechtziend. Ze volgde altijd regulier onderwijs maar heeft in 2008 een intensieve revalidatie gevolgd om in het dagelijkse leven en als muziektherapeut optimaal te functioneren.

In 2010 werd ze geregistreerd lid van de NVKT (Nederlandse Vereniging van Kunstzinnige Therapieën) en NVAZ (Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders). In hetzelfde jaar werd ze moeder en startte ze Caloroso. Ze geeft muzikale vorming en muziektherapie aan kinderen met en zonder beperking. Eén ochtend in de week speelt ze voor de kinderen van KDV Jolie.

Muziek is mijn passie. Het geven van muziektherapie en muzikale vorming voelt voor mij als een roeping. Ik doe het met hart en ziel. Het is geweldig om te zien hoe kinderen opbloeien en betrokken raken door muziek.